„Obnova bunky a tým aj celého tela je výsledkom vyrovnania deficitu anorganických solí.“

~ Dr. W.H.Schüssler

Bunkové soli tvorí súbor dvanástich základných minerálnych solí, nevyhnutných pre život, ktoré sú pripravené spôsobom umožňujúcim ich rýchle a efektívne vstrebávanie priamo do buniek a tkanív ľudského tela. Z tohto dôvodu sa nazývajú aj tkanivové soli.

Ich rovnováha a správny pohyb sú nevyhnutné pre udržanie zdravia. Narušením rovnováhy sa rozumie stav, kedy sa minerálna látka z buniek vylučuje, čo má za následok jej deficit vo vnútri bunky, hoci napr. v krvi, čiže mimo bunky, môže byť hladina tej istej látky znížená, normálna, no často býva dokonca aj zvýšená. V nemecky hovoriacich krajinách sú rozšírené ako Schüsslerove soli. Vďaka dlhej tradícií disponuje táto metóda bohatými empirickými znalosťami pre ich využitie v liečbe, samoliečbe a prevencii.

Súbor základných solí tvorí 12 minerálnych zlúčenín draslíka, sodíka, vápnika, horčíka, kremíka a železa (ako sírany, fosforečnany, chloridy alebo oxid). Ich zastúpenie je v tkanivách a bunkách nesmierne významné.

Súbor doplnkových solí predstavujú minerálne látky, ktoré bývajú v ľudskom organizme kvantitatívne menej zastúpené, niektoré z nich sú prítomné dokonca len v stopových množstvách: mangán, chróm, meď, selén, zinok a jód. Najvýznamnejšie zastúpenie má zinok.

Kompletné informácie o biochemických tkanivových soliach nájdete na stránkach:
https://virtusia.sk/biomineral/ alebo v zahraničnej literatúre.

Ponúkame vám
kompletný sortiment základných, doplnkových, ako aj viaczložkových bunkových solí značky Biomineral D6®, čisto prírodnú kozmetiku s obsahom 12 základných bunkových solí, medi a zinku Biomineral Care a 100% prírodnú zubnú pastu s obsahom bunkových solí Biomineral Dent.

Všetky tieto prípravky sú vyrábané našou partnerskou firmou Biomineral s. r. o. na Slovensku. Farmaceutky v našej lekárni Vám ochotne poskytnú odborné poradenstvo k výberu a užívaniu pre Vás vhodných bunkových solí.

Ak Vás systém bunkových solí oslovil a máte záujem získať o ňom hlbšie vedomosti, môžete sa zúčastniť na kurze „Biochémia Dr. Schűsslera“ (kontakt: zaneta@biomineral.sk), prípadne si prečítať publikáciu Bunkové soli (Truplová-Brachňáková, Trupl, 2018).

12 základných, 4 viaczložkové, 6 doplnkových solí

Vzdelávanie v biochemickej terapii Dr. Schüsslera

Ponúkame vám publikáciu „Bunkové soli“, ktorej autorka je odborná zástupkyňa našej lekárne ako aj 4- dňový kurz „Biochemický systém Dr. Schüsslera„ určený nielen odborníkom.

Publikácia a kurz sú pomôckou pre správne používanie bunkových solí (tkanivových solí, Schüsslerovych solí) s množstvom praktických rád a našou praxou overených užitočných informácií.